Vliegen als een vogel
23 februari 2025 - Dunedin, Nieuw-Zeeland
Hoi Allemaal,
Dit is alweer mijn laatste verhaal vanuit Nieuw Zeeland. Over twee weken ga ik weer terug naar Nederland en op 18 maart kom ik weer gymles geven op de Alexander Roozendaalschool.
Ik heb de afgelopen weken weer heel veel gefietst. In totaal heb ik 2314 kilometer gefietst door Nieuw Zeeland.
Vorige week ben ik over een hele hoge berg gefietst. Dat was best moeilijk, want daar was geen weg. Er was alleen maar een klein paadje, precies breed genoeg voor mijn fiets en de kar achter mijn fiets.
Ik heb gister ook een lange wandeling gemaakt. Tijdens die wandeling moest ik een berg beklimmen. Ik ging zo hoog op de berg dat ik hoger was dan de vogels die er vlogen. Ik droomde ervan dat ik ook kon vliegen. Zou dat vliegen mij een gevoel van vrijheid geven? Waar zou ik naar toe vliegen? Ik stond nog even te dagdromen op de berg, helaas werd ik toen weer wakker. Ik kon niet vliegen en moest gewoon weer naar beneden wandelen.
Ik heb heel veel zin om jullie weer te zien en om weer met jullie te gymmen. Tot over een paar weken!
Groetjes Meester Max
Vragen:
- ben jij wel een op een berg geweest? (Zo ja, waar was dat?)
- Waar zou jij naar toe gaan als je kon vliegen?
- Zou jij je vrij voelen als je kon vliegen?

Geniet nog even en tot snel weer op de ARS!
We hebben in de klas je laatste reisverhaal gelezen en we hebben nagedacht over je vragen. Sommige kinderen hebben ook wel eens op een berg gestaan.
Als het goed is, heb je een heleboel mailtjes gekregen vandaag ;-) o.a. over waarom je voor Nieuw-Zeeland hebt gekozen, of je daar toevallig ook familie hebt en of je in het vliegtuig in de business class zat....
De kinderen kijken uit naar je terugkomst!
Veel plezier met het laatste stukje van je reis!
Groeten Annemarie